Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

14/06/2012


639.        MEDIA 01 / 06 / 2012 10:31 Bild: Έλληνες, τι κάνατε με τα δισεκατομμύρια μας;


ΣΧΟΛΙΟ: ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ:
"Από το 1ο πακέτο 73 δισεκατομμυρίων τα 55 διατέθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ τα 18 διοχετεύθηκαν στην καταβολή μισθών και συντάξεων.
 Από το 2ο πακέτο 74,7 δισεκατομμυρίων τα 30 πήγαν και πάλι στην μείωση του χρέους, 5 δισ. σε τόκους, ενώ 18 δισ. προβλέφθηκαν για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Τέλος 14 δις διατέθηκαν για αποπληρωμή ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ."

ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΠΑΚΕΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 1ο ΠΑΚΕΤΟ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ 18ΔΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 03/11, 06/11, 09/11, 12/11 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΕΚΔΟΣΕΙ ΣΕ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΟΜΟΛΟΓΑ 38,615 ΔΙΣ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 38,615 ΔΙΣ, ΤΑ 18 ΔΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 20,615 ΔΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ 18 ΔΙΣ ΤΟΥ 1ου ΠΑΚΕΤΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Η BILD ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΛΛ. ΚΡΑΤΟΣ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ.

640.        Στον μηχανισμό και η Ισπανία
ΚΑΙ
Ικανοποίηση από Μπαρόζο-Ρεν

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

641.        Μας κόβουν μισθούς και συντάξεις, αλλά …ανακτούμε ανταγωνιστικότητα

ΣΧΟΛΙΟ: ΛΕΕΙ "κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το 2010 και 2011, η ανταγωνιστικότητα κόστους αυξήθηκε σημαντικά και η Ελλάδα έχει καλύψει πια το 50% της ανταγωνιστικότητας που έχασε σε σχέση με άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης και της ΕΕ κατά τα προηγούμενα 9 χρόνια (2001-2009) μετά την υιοθέτηση του ευρώ"
ΑΡΑ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

642.        ΜΑΞ ΚΑΪΖΕΡ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΙΑΣΘΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

643.        Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών :"Δεν έφθασαν ποτέ στην Ελλάδα 170 δισ. €. Κατέληξαν σε γερμανικές και γαλλικές τράπεζες"

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΓΟΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΗΓΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ;

644.        Στις καταθέσεις που …φεύγουν πάνε τα 18 δισ. για τις τράπεζες

645.        Ηλεκτρισμός: Δάνειο για να γλιτώσουμε από μπλακ-άουτ

ΣΧΟΛΙΟ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ "ΟΔΥΝΗΡΕΣ" ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

646.        Κουβέλης: Εκτός Μνημονίου σε …έξι χρόνια!

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ !!!!

647.        Μονοπώλια και Φασισμός: Δεσμοί αίματος που δεν παραγράφονται

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ:
"...το γερμανικό βιομηχανικό και τραπεζικό κεφάλαιο, «γοητευμένο» από τις «λύσεις» που προσέφερε ο φασισμός στα αδιέξοδά του, άρχισε πλέον να στηρίζει ανοιχτά και αποφασιστικά το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Α. Χίτλερ."
"...Με άλλα λόγια, ο φασισμός εξασφάλισε την πολυπόθητη για το κεφάλαιο «εργασιακή ειρήνη», διαλύοντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργατών και συλλαμβάνοντας, εκτοπίζοντας ή εξοντώνοντας τους κομμουνιστές."
"...Καταλυτικό ρόλο ωστόσο στην οικονομική και στρατιωτική ισχυροποίηση της Γερμανίας έπαιξαν και τα αμερικανικά μονοπώλια..."
"...Από το 1940 κιόλας οι βιομηχανίες της Κρουπ άρχισαν να προμηθεύονται με «φτηνό» εργατικό δυναμικό από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης... "