Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

13/09/2012


861.        «Όχι» Ρεν στο αίτημα Χουντή για δημοσιοποίηση «"λίστας" με τιμές πώλησης των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων»

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ; Όσο για το ερώτημα του πόσο ξεπουλήθηκε, θα μάθουμε όταν θα αναλάβει ο λαός την εξουσία. Και τότε κάποιοι επιτέλους θα τιμωρηθούν.

862.        Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες μπορούν να δώσουν ώθηση στην οικονομία, λέει ο Κ. Χατζηδάκης

ΣΧΟΛΙΟ: Μεταξύ των άλλων λέει "...Ήδη, αντιμετωπίζουμε ενστάσεις από ορισμένες πλευρές πέραν των ελληνικών συνόρων, αφού μια τέτοια εξέλιξη δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας...". Ο υπουργός που ξεπούλησε την Ολυμπιακή κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και έχει πάθει παραλήρημα δωσιλογισμού. Και επειδή, να σταματήσει από μόνος του δε μπορεί αφού σίγουρα τα πιστεύει όλα αυτά που λέει, ΑΣ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

863.        Γερμανοί βιομήχανοι: "Να γίνει η Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη"

ΣΧΟΛΙΟ: Να και οι εργοδότες του Χατζηδάκη

864.        Σόρος: Σε ύφεση η Γερμανία μέσα σε έξι μήνες

865.        Tα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής στο Γερμανικό κανάλι ARD

ΣΧΟΛΙΟ: Δείτε και υλικό από τις συγκρούσεις κατοίκων-ΜΑΤ στις 09/09/2012 εδώ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=72749

866.        Χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργοδότες, χρεώνουν τους εργαζόμενους

867.        Chios After Fire

ΣΧΟΛΙΟ: Κουράγιο στους κατοίκους για την αναδάσωση του νησιού.

868.        ΔΝΤ: Άμεση κατάργηση του αφορολόγητου

869.        "Αν δεν το κλείσεις θα το κάψουμε"
ΚΑΙ
Επίθεση με την «ψιλή»

870.        Κασιδιάρης:''Αναποδογύρισαν κάποιοι πάγκοι''

ΣΧΟΛΙΟ: Κοιτάξτε τι προσπαθεί να περάσει η Χρυσή Αυγή: α) ότι φταίνε οι παράνομοι μικροπωλητές γιατί πουλάνε προϊόντα λαθρεμπορίου, β) ότι το σπάσιμο πάγκων και η ανάκριση είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και είναι μάλιστα "αυτοάμυνα", γ) ότι οι πολίτες(και αυτοί είναι μόνο Έλληνες) μπορούν να αντικαταστήσουν την αστυνομία, δ) ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν αντίποινα στους μετανάστες, ε) ότι δεν υπάρχουν παράνομοι Έλληνες μικροπωλητές.
Για να τα πάρουμε ένα ένα: α) Ποιος προμηθεύει τα προϊόντα λαθρεμπορίου στους παράνομους μικροπωλητές; Μήπως κρύβονται τεράστια κυκλώματα που διακινούνται και από Έλληνες; β) Τι θα συνέβαινε αν έβγαζε κάποιος από εμάς βίντεο στο οποίο θα έσπαγε σε δημόσια θέα την ιδιοκτησία τρίτου; Μήπως θα πήγαινε αυτόφωρο; γ) Τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες όταν οι πολίτες αντικαθιστούσαν την αστυνομία; Μήπως δυνάμωνε το παρακράτος και είχαμε μοναρχίες/δικτατορίες; δ) Πόσοι Έλληνες μικροπωλητές δεν κόβουν απόδειξη, μεταφέρουν προϊόντα χωρίς τιμολόγιο; Αν πούμε κανένας, τότε ζούμε σε άλλη χώρα. ε) Τι θα συμβεί αν στη θέση του "παράνομου μετανάστη μικροπωλητή" μπει ένας "Έλληνας νόμιμος μικροπωλητής"; Θα ψωνίζουμε περισσότερο; Ή το κράτος θα έχει πιο πολλά έσοδα από το ΦΠΑ των πωλήσεων που δε θα γίνονται λόγω κρίσης;
Τέτοιες πρακτικές που εστιάζουν στο μετανάστη ως εχθρό του κράτους θα μας οδηγήσουν σε σκοτεινές μέρες. Πρέπει η νέα γενιά να ενημερωθεί, πρέπει οι Έλληνες να θυμηθούν το τι έχει ξανασυμβεί. Η ευθύνη είναι όλων μας. Στην οικογένεια, στο σχολείο, στην εργασία.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ! ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ! 

871.        Λυκουρέντζος: Οι δανειστές είναι φίλοι μας..

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

09/09/2012


850.        Σκάνδαλο SIEMENS:
Εδώ μπορούμε να βρούμε το συμβιβασμό:

Αφού η siemens εκφράζει τη λύπη της προς τον Ελληνικό λαό, τη Βουλή και τη κυβέρνηση:
α) προσφέρει 90 εκατ. ευρώ για: καταπολέμιση της διαφθοράς, προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, ερευνητικά προγράμματα, υποτροφίες, ιατρικό εξοπλισμό.
β) ζητά 80 εκατ. ευρώ για αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο για χρεωστούμενα που δεν αναφέρονται πουθενά στη σύμβαση.
γ) επενδύει 100 εκατ. ευρώ στη siemens hellas. (καλό,ε;)
δ) θα ενθαρύνει και άλλους (ποιους;) να επενδύσουν στην Ελλάδα.
ε) θα εξετάσει τη κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στην Ελλάδα.
στ) θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει διαφθορά στις συμβάσεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, το Ελληνικό κράτος παραιτείται από "κάθε αστική και διοικητική (περιλαμβανομένων εκείνων από ξέπλυμα χρήματος ή παραβάσεων της νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού) αξίωση και πρόστιμο κατά της Siemens σε σχέση με την Υπόθεση.". Η παρούσα συμφωνία
είναι μάλιστα "αμετάκλητη". Αν πάλι η Ελλάδα κινηθεί εναντίον της siemens στο μέλλον τότε τα μελλοντικά πρόστιμα θα συμψηφιστούν με τη παροχή των 90 εκατ. ευρώ.

Αυτό υπεγράφει από τη siemens στις 07/03/2012. Για να ίσχυε θα έπρεπε να είχε κυρωθεί από τη Βουλή εντός 45 ημερών αλλιώς θεωρείται άκυρη. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τι έγινε όμως; Υπογράφηκε στις 22 Αυγούστου από το Στουρνάρα (τρομάρα του!) και
περιμένουν ένα νομοθετικό πλαίσιο για να την κάνουν έγκυρη!

Σημείωση: το πόρισμα της εξεταστικής που είχε συσταθεί για τη siemens εκτίμησε τη ζημιά του ελληνικού δημοσίου σε 2 δις ευρώ! (δείτε Α/Α 119/25-11-2011)

851.        "Τέρμα" το δημόσιο από τις ΔΕΚΟ

Σχόλιο: Και κάπου εδώ θα αρχίσουμε να αποχαιρετάμε τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, τον ΟΛΠ, λιμάνια κτλ. Και σε λίγο καιρό που θα ξεπουληθούν σε ιδιώτες, οι υπηρεσίες θα είναι ακριβότερες και χαμηλότερης ποιότητας. Γιατί; Γιατί ο ιδιώτης θα κοιτάει πάντα τη μεγιστοποίηση του κέρδους και όχι τη κοινωνία. Αν τα πάρουμε ποτέ πίσω θα είναι με αγώνες... ίσως και με αίμα. Ρωτάω όμως. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΝΕ;

852.        Πωλείται η Σπιναλόγκα;

853.        Ευρ.Κεντρ.Τράπεζα: «Απεριόριστες» αγορές ομολόγων με τίμημα μνημόνια παντού!

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν προσπαθήσουν να την παρουσιάσουν διαφορετικά τα κατοχικά ΜΜΕ. Η ΕΚΤ θα αγοράζει ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά αλλά για χώρες "πειθαρχημένες". Τώρα με το τι λεφτά θα αγοράζει τα ομόλογα είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε. Για την Ελλάδα έστω και αρκεί ο EFSF/ESM. Για Ιταλία και Ισπανία όμως δε φτάνουν ούτε για ζήτω. Άρα, θα τυπώσει χρήμα;
Όσο αφορά το πρόβλημα χρέους η κίνηση αυτή δε θα το λύσει. Γιατί; Γιατί απλούστατα τα χρέη παραμένουν και δεν μειώνονται.

854.        Τι θα κάνουν τους λαθρομετανάστες;

ΣΧΟΛΙΟ: Θα εργάζονται στις ΕΟΖ! Έχει ψηφιστεί και νόμος. Να και το σχετικό ΦΕΚ: http://diavatirio.net/diavat/e107_plugins/content/images/file/914_n_3907_2011.pdf
(Άρθρο 37, παράγραφος 5). ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2011 !

855.        Απορρίπτει τους όρους του ΔΝΤ η Ουγγαρία

856.        Νέο ωράριο για τους εκπαιδευτικούς

857.        Χρυσή Αυγή παρεμπόριο τέλος

ΣΧΟΛΙΟ: Δείτε το βίντεο και διαβάστε το τίτλο με τον οποίο ανέβηκε στο youtube. Έτσι θα "τελειώσουν" το παρεμπόριο της γειτονιάς οι Χρυσαυγίτες. Ελέγχοντας με παράνομο τρόπο, διαλύοντας, καταστρέφοντας, χτυπώντας. Για το λαθρεμπόριο των καυσίμων κουβέντα! Για το λαθρεμπόριο μεταναστών πάλι κουβέντα! Α, ξέχασα. Αυτοί που είναι πίσω από αυτά, ίσως να χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή. Δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε τέτοια θα βλέπουμε καθημερινά. Αν τα αγνοήσουμε τότε θα γίνονται χειρότερα... Δεν είναι πολύ μακριά η μέρα που θα χτυπιούνται οι ανάπηροι, οι τυφλοί, οι ομοφυλόφιλοι, οι μη λευκοί. Και όσο ο κόσμος δεν οργανώνεται στη γειτονιά για να αποτρέψει το ναζισμό τόσο αυτός θα δυναμώνει.
Δείτε και αυτά:
AIXMHTV - Η Χρυσή Αυγή στη λαϊκή αγορά Μεσολογγίου (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fDabuGM4LSI#!)
Χρυσή αυγή έσπασε πάγκους σε πανηγύρι  (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XVFR3Scu-fM#!)

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ;

858.        ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

859.        Και βουλευτής της ΝΔ στην πορεία
ΚΑΙ
Τώρα- Με δίκυκλο στην πορεία βουλευτής της Χρυσής Αυγής
ΚΑΙ
Τώρα-Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρατούν το πανό των ένστολων
ΚΑΙ
Τώρα – Ο Μανόλης Γλέζος στο Καλλιμάρμαρο
ΚΑΙ
Τώρα- Ο Καμμένος στο Καλλιμάρμαρο
ΚΑΙ
Τώρα- Αντιπροσωπεία στην Βουλή

ΣΧΟΛΙΟ: Οι κινητοποιήσεις (ας τις πούμε έτσι) των αστυνομικών εχθές έγιναν χωρίς δακρυγόνα, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και με την αμέριστη συμπαράσταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ., της ΧΑ ακόμα και της ΝΔ. Επέδωσαν και ψήφισμα στη Βουλή. Για να δούμε.... οι κινητοποιήσεις των υπόλοιπων εργαζομένων θα γίνουν με τον ίδιο τρόπο. Γιατί διαφορετικά ίσως θα πρέπει οι αστυνομικοί να διαδηλώνουν μπροστά από τους υπόλοιπους εργαζομένους ώστε να προστατεύονται οι πορείες. Ίσως τότε ξανακατέβουν οι βουλευτές. Και ίσως να κατεβούν την ώρα που ψηφίζονται τα μέτρα. Λέω, τώρα.

860.        Υποχρεωτικό το τσιπ RFID σε μαθητές του Τέξας!