Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

09/06/2012

ΣΧΟΛΙΟ:
Γίνεται τις τελευταίες μέρες μια υπέρτατη προσπάθεια από σχεδόν όλα τα κόμματα και φυσικά από το σύνολο των ΜΜΕ (θα εξαιρέσω μόνο λιγοστά) να μας πείσουν είτε ότι πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία γιατί διαφορετικά τα πράγματα θα χειροτερέψουν άσχημα είτε γιατί μπορεί να βρεθεί λύση μέσα στο ευρώ. Και βάζω σε αυτά τα κόμματα και τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, τους αντιμνηνονιακούς Ανεξάρτητους Έλληνες και φυσικά την ΔΗΜ.ΑΡ.
Θα ήθελα να επισημάνω τρία βασικά σημεία:

α) Όλοι μιλάνε για το Μνημόνιο 2. Άλλοι λένε για επαναδιαπραγμάτευση, άλλοι για απαγκίστρωση, άλλοι για καταγγελία πολιτική, άλλοι για απλή καταγγελία. Όσο αφορά τη Δανειακή σύμβαση 2 λίγοι την αγγίζουν και μιλάνε για διόρθωση κάποιων σημείων. Το Μνημόνιο 1, κανείς δε το αγγίζει. Το Ενιαίο μισθολόγιο που έφτασε το νεοδιόριστο καθηγητή να παίρνει 600€ δεν το αγγίζουν. Τις περικοπές στα δώρα, στις κοινωνικές παροχές, στα δώρα Πάσχα-αδείας-Χριστουγέννων που συνέβαιναν 2 χρόνια τώρα δε φαίνεται να τους απασχολούν. Κανείς βέβαια δεν ακουμπά και τη Δανειακή σύμβαση 1, όπου το Ελλ. κράτος έχασε την ασυλία του "όσο αφορά το ίδιο και τα περιουσιακά του στοιχεία" λόγω εθνικής κυριαρχίας.Και βέβαια όλοι αυτοί, θέλουν τα λεφτά των δανείων και ας ξέρουν ότι δε πηγαίνουν στους λαούς αλλά στις τράπεζες.

β) Κανείς δεν μιλάει για το νέο Δημοσιονομικό Σύφωνο που θα αντικαταστήσει τη συνθήκη του Μάαστριχ. Τι περιλαμβάνει αυτό:
                1. Τα ελλείμματα πρέπει να διαμορφώνονται κατά μέσο όρο σε 0,5% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια ενός οικονομικού κύκλου με περιόδους ύφεσης και ανάπτυξης και τα χρέη πρέπει να μειωθούν προς το 60% του ΑΕΠ
                2. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλλει ποινές σε χώρες της ευρωζώνης με υπερβολικά ελλείμματα. Τα πρόστιμα θα φτάνουν το 0,1% του ΑΕΠ.
Βέβαια εξαιρούνται, προς το παρόν, οι χώρες ύπο επιτήρηση όπως η Ελλάδα αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες π.χ. Βέλγιο που λόγω υψηλών ελλειμμάτων θα έχουν στο μέλλον σοβαρά προβλήματα. Τονίζω ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο έχει ήδη ψηφιστεί από την Ελλ.
Βουλή (επί Παπαδήμου) και τα κράτη-μέλη υποχρεούνται να το συμπεριλάβουν στο Σύνταγμά τους.

γ) Κανείς δεν αναφέρει τον μηχανισμό Μόνιμης στήριξης ESM. Είναι ένας υπερκρατικός οργανισμός με αρχικά κεφάλαια 500 δισ. ευρώ (ίσως και 700 δις) που θα τεθεί σε λειτουργία από τον Ιούλιο του 2012 (λόγω του Ελληνικού θέματος). Θα αναλάβει τη χρηματοδότησει
κρατών με προβλήματα π.χ. υπερβολικού Δημ. Χρέους και θα παίρνει ως αντάλλαγμα τα ίδια τα κράτη (Διαχείριση, δημόσια περιουσία).  Δείτε το βίντεο: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=n6jeIwFld3Q

Ολοκληρώνω, τη σύντομη σκέψη μου λέγοντας ότι οι κυβερνήσεις θα κλιθούν να σώσουν είτε τους λαούς είτε τις τράπεζες. Και φυσικά θα επιλέξουν τις τράπεζες. Το ζήτημα είναι το πώς θα αντιδράσουν οι λαοί.
Αυτό που φαίνεται είναι ότι προετοιμάζουν (εδώ και καιρό και το έχουμε πει) μια ΕΕ δύο ταχυτήτων. Με δύο νομίσματα: Το ένα θα είναι το ευρώ και το δεύτερο θα είναι ένα ειδικό νόμισμα που θα το δώσουν αρχικά προσωρινά σε χώρες "απείθαρχες" όπως Ελλάδα, Ισπανία,
Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία. Εμείς αναμφίβολα θα είμαστε οι πρώτοι.
Αυτό που επίσης φαίνεται, είναι ότι τέτοιες μεταβολές δε μπορούν να συμβούν χωρίς να περιοριστούν οι ελευθερίες των λαών και πολύ φοβάμαι ότι στη χώρα μας, λόγω του κλίματος που έχει καλλιεργηθεί τους τελευταίους 6 μήνες, πάμε για πολύ άγριες καταστάσεις που θα
οδηγήσουν πιθανώς και σε άλλα πολιτεύματα.
Όσο για το τι μπορούμε να κάνουμε...... πλέον ας ελπίσουμε ότι μόνο από "σπόντες" μπορούμε να σωθούμε αφού δεν έχουμε κατορθώσει, σαν λαός, ΑΚΟΜΑ να φανούμε αντάξιοι των ιστορικών συνθηκών....

635.        Υποβάθμιση Ισπανίας από Fitch

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ; ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

637.        Ν.Μιχαλολιάκος: «Ο τόπος είδε προκοπή μόνο από τον Γ. Παπαδόπουλο»
KAI
Ο Η. Κασιδιάρης χτύπησε τη Λ. Κανέλλη - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
KAI
Κασιδιάρης σε Μιχαλολιάκο: Αρχηγέ είμαι στον ΑΝΤ1 έχω πρόβλημα, στείλε 100 άτομα!

ΣΧΟΛΙΟ: ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ http://www.youtube.com/watch?v=69Av1lgk7p0&feature=related .....
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΠΛΑΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΙΣ 07/05

638.        ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΟ: ΟΤΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ!!!

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

05/06/2012...Μερικές Σκέψεις


Πώς από ένα ολόκληρο έθνος που είχε όνειρα και ελπίδες του ζητούν να παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα αξιοπρεπούς ζωής;
Πώς από έναν λαό που οι πρόγονοί του έδωσαν τις βάσεις της δημοκρατίας, της ισότητας, και της ισονομίας του ζητούν να πεθάνει αργά και βασανιστικά;
Πώς από έναν εργαζόμενο, που κάθε άλλο παρά τεμπέλης είναι, του αφαιρούν βίαια κάθε εργασιακό δικαίωμα;
Πώς μια χώρα την οδηγούν σε ολική εκποίηση;

Και γιατί όλα αυτά;
Για ένα πολιτικό μέγεθος που λέγεται Δημόσιο Χρέος;
Ναι!! Πολιτικό μέγεθος και όχι οικονομικό…. Γιατί αν δεν ήταν το χρέος θα είχαν εφεύρει κάτι άλλο για να εφαρμόσουν τη πολιτική τους.

Πρέπει, οπότε όντως να εξοφλήσουμε το χρέος; Τι να πρωτοαναφέρουμε:

·         Τη συμφωνία του ’64 του Κ. Μητσοτάκη όπου αναγνωρίστηκε εις το άρτιο όλο το προπολεμικό χρέος της χώρας αν και είχαμε είδη πληρώσει πολλά και αν και είχαμε ήδη χρεοκοπήσει δύο φορές;
·         Τον τρόπο δανειοδότησης της χώρας; Έπαιρνε ένα δάνειο π.χ. 100 δρχ, εκταμιεύονταν οι 60 δρχ (τις υπόλοιπες 40 δρχ τις κράταγαν οι δανειστές ως εγγύηση) και από τις 60 μας άφηναν τελικά τις 40 αφού με τις 20 είτε αγοράζαμε προϊόντα ή εξοπλισμό από αυτούς είτε τους τα δίναμε ως αμοιβές για Δημ. Έργα. Βέβαια τους τόκους  τους πληρώναμε για όλο το ποσό των 100 δρχ.
·         Τη σύσταση του Χρέους;  Ότι δηλαδή μέρος του είναι το οθωμανικό χρέος, το χρέος που μας χρέωσαν οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΝΤ μετά τον Α’ Παγκόσμιο, το χρέος των ιδιωτικών εταιρειών επί χούντας που έγινε κρατικό, το χρέος από το περίφημο swap του Σημίτη και άλλα πολλά.
·         Το ότι έχουμε πληρώσει πάνω από δύο φορές το Δημ. Χρέος της χώρας;
·         Το ότι ακόμη και σήμερα, κερδοσκοπούν σε βάρος μας δίνοντας μας δάνεια με εξωφρενικούς όρους (βλ. απώλεια εθνικής κυριαρχίας) και με τοκογλυφικά επιτόκια βάζοντας υποθήκη το σύνολο της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Και αυτό το κάνουν οι «εταίροι», οι «φίλοι» μας.

Φυσικά και έπαιρναν φακελάκια οι γιατροί, «λαδώνονταν» εφοριακοί, τελωνιακοί και άλλοι, έπαιρναν χρηματοδοτήσεις οι αγρότες και τις έτρωγαν, φοροδιέφευγαν οι έμποροι και οι επιχειρήσεις. Θα μπορούμε να βρούμε πολλά ανάλογα παραδείγματα. Είναι αυτά, όμως που μας έφτασαν εδώ; Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά; Η απάντηση και στα δύο ερωτήματα είναι ΟΧΙ. Απλώς έτσι βόλευε το πολιτικό σύστημα να λέει ώστε να κρύβει τις ευθύνες του και να τιμωρήσει τώρα όλους τους υπόλοιπους εκτός από το ίδιο.

Και γιατί τώρα όλα αυτά;
Γιατί με το ευρώ ζήσαμε μια εικονική πραγματικότητα αλλά όλοι τη ζήσαμε με δανεικά.
 Τι εννοώ με τα δανεικά; Το τραπεζικό σύστημα άρχισε και έδινε διακοποδάνεια, φοιτητοδάνεια, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά, δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, για ηλεκτρικά είδη, για χαράτσια και άλλα πολλά ακόμα. Γιατί εφόσον το εισόδημα συρρικνώνονταν διαρκώς και οι αποταμιεύσεις εκμηδενίζονταν μόνο έτσι μπορούσε το σύστημα να εξασφαλίζει τις καταναλωτικές ανάγκες των πολιτών. Παράλληλα, οι πολιτικοί μας έφτιαχναν τους νόμους στα μέτρα τους, εξαπατούσαν διαρκώς το λαό και σε κάθε ευκαιρία «έτρωγαν» δημόσιο χρήμα και αθώωναν τους εαυτούς τους.
Και όταν, μετά από 8 χρόνια, τα κρατικά ταμεία άδειασαν, αποφάσισαν ότι πρέπει να ισοπεδωθεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, να μετατραπούν οι μισθοί και οι συντάξεις σε επιδόματα και να πουληθεί ολόκληρη η χώρα. Και πρέπει να πουληθεί πολύ φτηνά. Γιατί σκόπιμα απαξίωσαν τον δημόσιο πλούτο και κάθε δημόσια υπηρεσία  ακριβώς για το λόγο να πουληθεί φθηνά.

Και τι πρέπει να κάνουμε τώρα;
Πρώτα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτούς που μας έφτασαν εδώ. Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει αυτό είναι με το να  αποκτήσουμε τη κοινωνική μας συνοχή που την έχουν διαλύσει. Με το να οργανωθούμε μαζικά και συντεταγμένα.   Με το να κάνουμε αυτό που πολλοί προγονοί μας το έκαναν: Να σηκωθούν όρθιοι και να κοιτάξουν στα μάτια τον «εχθρό». Και τώρα «εχθρός» είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Αυτόν που σκόπιμα τόσα χρόνια, έχοντας προσεκτικά μελετήσει τη ψυχολογία του Έλληνα, τον έμαθαν να είναι αποξενωμένο, φοβισμένο, βολεμένο, απελπισμένο. Αυτόν που του έμαθαν να καταναλώνει και όχι να παράγει. Αυτόν που του δεν του δίδαξαν στο σχολείο το τι πάει να πει δημοκρατία και ισότητα. Αυτόν που δεν του δίδαξαν την ιστορία του.
Και όταν το κάνουμε αυτό, τότε θα είναι πολύ εύκολο να πάρουμε τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια μας και να πάψουμε να εμπιστευόμαστε κάθε έναν που εμφανίζεται ως «σωτήρας». Θα είναι πολύ εύκολο να σταματήσουν να μας φοβίζουν διλήμματα του τύπου «Ευρώ ή Δραχμή», «Ευρώπη ή απομόνωση». Γιατί ένας λαός που είναι κυρίαρχος στη χώρα του, ένας λαός περήφανος για τη χώρα του, θα σταματήσει να φοβάται.
Μπορεί ο δρόμος να είναι μακρύς. Το οφείλουμε όμως στις γενιές που έρχονται. Ας κάνουμε ένα ένα τα βήματα. Να γνωρίζουμε όμως, ότι όσο δε σηκωνόμαστε από το καναπέ μας, τόσο πεθαίνουν άνθρωποι. Και αν καθυστερήσουμε πολύ, μπορεί να έρθει και η σειρά μας.


20/05/2012

05/06/2012


627.        Η Μέρκελ στέλνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο την Ελλάδα για παραβίαση του Μνημονίου

628.        Γ. Καρατζαφέρης: Για δύο χρόνια, δύο νομίσματα

629.        Οι Ροτσιλντ εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!

ΣΧΟΛΙΟ: ΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

630.        New York Times: Η τρόικα δανείζει την Ελλάδα για να πληρώνει τον εαυτό της!

631.        Ο Ραχόι θέλει εποπτεία

632.        Ιρλανδία: Σημαντικός παράγοντας ο φόβος στη νίκη του «ναι»

633.        Κυνική ομολογία του Κλάους Μαζούχ: Φέραμε μισθούς και συντάξεις 12 χρόνια πίσω και αυτό θέλαμε

634.        Αυξήσεις 25% στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
KAI
Ατομικές συμβάσεις στον Κωτσόβολο: Τόσο φθηνές όσο... πουθενά!
KAI
ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς
KAI
Διακοπή ρεύματος σε 45.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις
ΚΑΙ
Κλείνουν τα σχολεία της ομογένειας