Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

09/07/2012

ΣΧΟΛΙΟ: Έψαξα και βρήκα στο λεξικό τη παρακάτω λέξη

Ραγιάς: Αραβικής προέλευσης λέξη (ράγι=κοπάδι) που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι για τους μη μουσουλμάνους κατοίκους της Τουρκίας. Η σημασία της λέξης ήταν περιφρονητική και είχε την έννοια του σκλάβου. Η πλειοψηφία των ρ. ήταν Έλληνες, Αρμένιοι, Εβραίοι και Φράγκοι. Είχαν ελάχιστα δικαιώματα, τους απαγορευόταν να έχουν τις συνήθειες των Τούρκων σ` ό,τι αφορά το ντύσιμο, την κατοικία κ.λ.π. και ήταν υποχρεωμένοι να προσκυνούν τους Τούρκους και να καταβάλλουν κεφαλικό φόρο, το λεγόμενο "χαράτσι". Μέχρι το 1632 οι ρ. υπόκεινταν και στο φοβερό "φόρο αίματος", το παιδομάζωμα.

Στο έτος 2012, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τελικά αν η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού είναι ΡΑΓΙΑΔΕΣ με έναν ποιο "ευρωπαϊκό" χαρακτήρα, δηλαδή αν έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους ώστε να έχουν ελάχιστα δικαιώματα, να πληρώνουν τα χαράτσια τους και να ζουν υποβαθμισμένα σε σχέση με τους Γερμανούς, τους Γάλους και τους άλλους "εταίρους".

Η λέξη λαός, μάλλον πλέον δεν μας εκφράζει αφού δεν αποτελούμε πλέον ένα έθνος με κοινή φυσιογνωμία και ταυτότητα. Δε μπορούμε πλέον να συμφωνήσουμε και στα πιο αυτονόητα. Έχουμε γίνει.... παρτάκηδες.

Η κατάσταση έχει ως εξής:
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΡΕΥΜΑ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ)
ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ....ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Η κατάσταση δε θα βελτιωθεί από μόνη της. Όσο παραμένουμε ακίνητοι στο καναπέ μας τότε θα γίνει ολοένα και χειρότερη. Και αν περιμένουμε από τα λεγόμενο αντι-μνημονιακά κόμματα να μας σώσουν τότε ζήτω που καήκαμε. Αυτά τα κόμματα θα εγκλωβίσουν το ψηφοφόρο σε μια κατάσταση ακινησίας. Δεν θα τον παρακινήσουν να αντιδράσει. Δεν θα τον ξεσηκώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
686.        Αποκρατικοποιήσεις 28 δημοσίων επιχειρήσεων προανήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας - Ολόκληρη η ομιλία στη Βουλή
ΚΑΙ
Financial Times: Γ. Στουρνάρας - «Η Ελλάδα δεν θα ζητήσει προς το παρόν βελτίωση των όρων του Μνημονίου»

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:
Αντιπαράθεση για τη συνάντηση Σαμαρά – Φιγιόν

ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΛΑ !!!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
687.        Στουρνάρας: Το ΤΑΙΠΕΔ θα δέχεται ομόλογα του δημοσίου

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ 15-20% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ. Π.Χ. ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 150 ΕΚΑΤ. ΚΑΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ
ΔΗΜ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΞΙΑΣ 1 ΔΙΣ.

ΤΕΛΟΣ, ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ EUROGROUP ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ESM; 500 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΖΗΤΩ ΑΦΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ "MEMORANDUM OF UNDERSTANDING's" ΔΗΛΑΔΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η "ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΌΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΘΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ.... ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ !!!
ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΕΕ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !!!

ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, Η ΛΥΣΗ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΠΛΕΟΝ.
ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.... ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.
ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ....

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.....

688.        Οι Πορτογάλοι αντιδρούν

ΣΧΟΛΙΟ: ΛΕΕΙ "Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων..."

689.        Απειλούν με έξοδο από το ευρώ οι Φινλανδοί!

ΣΧΟΛΙΟ: ΛΕΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "...Η Φινλανδία δεν θα μείνει στο ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια...".

690.        Ιταλία: Λαίλαπα με απολύσεις και «σφαγή» των δημοσίων δαπανών

691.        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ (ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ): ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΣΧΟΛΙΟ: ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΑΣΗ....ΣΕ ΜΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ) ΣΕ ΜΙΑ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΜΕ ΣΙΩΠΗΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ.