Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

22/01/2012 ΕΚΤΑΚΤΟ

1ο ΣΧΟΛΙΟ: ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ....
ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 100€ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4% ΓΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΤΟΚΟΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 21€ ΑΡΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΧΙΚΟ+ΤΟΚΟΙ=121€. ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΤΑ 50% ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4% ΑΛΛΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΤΟΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 36€ ΑΡΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΡΧΙΚΟ+ΤΟΚΟΙ=86€. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 50% ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΛΛΑ 30%!!!

ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
ΑΦΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ PSI ΤΑ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ 30ΕΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΟΦΕΛΟΣ 50% ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ;

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΚΑΝΕΙΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ (ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ!!!), ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠ' ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ... ΑΠΛΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014.
ΒΕΒΑΙΑ, Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ (ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ "ΚΟΥΒΑ") ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 21% ΣΕ 135 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020 ΕΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΣ 26-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% ΣΕ 205 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2035.
ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΔΙΣ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.
ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΨΗ ΜΑΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΓΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 20-30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ....ΑΡΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 50%...

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
Ενστάσεις Άκερμαν για το ελληνικό «κούρεμα»
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=172308

ΛΕΕΙ "...Η προσδοκία των επενδυτών ήταν ότι η αξία των ομολόγων θα επιστραφεί κατά 100%.". 
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΦΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.
ΑΛΛΑ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 130 ΔΙΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ;

2ο ΣΧΟΛΙΟ: ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ 2011 ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ:

"Άρθρο 5
Αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων
...............
2. Το Ταμείο μπορεί, για τη διευκόλυνση της αξιοποίησης των περιουσιακών του στοιχείων, να συνάπτει κάθε μορφής συμβάσεις, όπως ενδεικτικά συμβάσεις δανείου,ανάθεσης έργου, αναδοχής κινητών αξιών, συμβάσεις μετόχων και συμβάσεις παροχής ή λήψης δικαιωμάτων προαίρεσης πώλησης ή αγοράς περιουσιακών στοιχείων. Οι συμβάσεις δανείου που συνάπτει το Ταμείο συνομολογούνται με όρους ανοικτής αγοράς.
...............

Άρθρο 2
...............
4.
Στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται, χωρίς αντάλλαγμα:
α) Κατά πλήρη κυριότητα, κινητές αξίες εταιρειών από αυτές που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995 (Α΄ 247).
β) Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης υποδομών, που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 του άρθρου 6Α του ν.
2362/1995.
γ) Κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015 του άρθρου 6Α του ν. 2362/1995."
..............

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΥΤΟ...ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΑ:
Α) ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΟΠΩΣ Π.Χ. ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΔΑΘ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΟΠΑΠ, ΔΡΟΜΟΙ, ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΤΛ.
Β) ΚΑΘΕ ΕΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Γ) ΚΑΘΕ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Δ) ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
Ε) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚΤΑΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΕ ΤΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
ΣΤ) ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
Ζ) ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΧΕΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ.

ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:

"Άρθρο 7 (Ρύθμιση θεμάτων Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και της  Ε.Ε.Ε.Π)
............
5.
α. Στο πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του ν. 3986/2011 μετά τις λέξεις «των περιουσιακών του στοιχείων» προστίθενται οι λέξεις «, ακόμη και πριν από την απόκτησή τους,».
.............

8.
α. Στο δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του ν. 3986/2011 μετά τις λέξεις «καθώς και περιουσιακών στοιχείων» προστίθενται οι λέξεις «Ν.Π.Δ.Δ. ή».
β. Στην περίπτωση β’ της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 3986/2011 μετά τις λέξεις «Περιουσιακής φύσεως δικαιώματα» προστίθενται οι λέξεις «,εμπράγματα δικαιώματα,».
γ. Στο τέλος της περίπτωσης β’ της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 3986/2011 προστίθενται οι λέξεις «, ή ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημόσιου, σε Ν.Π.Δ.Δ., ή σε δημόσιες επιχειρήσεις των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ.».
δ. Στο τέλος της περίπτωσης γ’ της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν. 3986/2011 προστίθενται οι λέξεις «, ή ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημόσιου, σε Ν.Π.Δ.Δ., ή σε δημόσιες επιχειρήσεις των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ.».
............."

ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΕΣΑ !!!!

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 24/01/2012....

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ.... ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ.... ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΡΗΓΟΡΑ !!!!!